Acofide

Hvad er denne medicin?

Acotiamide anvendes til behandling af funktionel dyspepsi. Det hjælper til at lindre symptomerne som oppustethed efter måltid, epigastriske smerte/ubehag og tidlig mæthedsfornemmelse. Acotiamide øger frigivelsen af acetylcholin, et kemikalie, der kan øge motilitet af tarmen.

Vigtige oplysninger

Før du bruger dette lægemiddel, skal du fortælle det til lægen og på apoteket:

  • Hvis du tidligere har oplevet allergiske reaktioner (kløe, udslæt osv.) på nogen form for medicin.
  • Hvis du er gravid eller ammer.
  • , Hvis du tager andre lægemidler. (Nogle lægemidler kan interagere for at forbedre eller mindske medicinske virkninger. Pas på håndkøbslægemidler og kosttilskud samt andre receptpligtige lægemidler.)

Hvordan skal jeg tage denne medicin?

Hvis du glemmer en dosis, skal du springe den glemte dosis over og følge den almindelige doseringsplan. Du bør aldrig tage to doser på én gang.

Kontakt lægen eller apotekspersonalet, hvis du ved et uheld har taget mere end den ordinerede dosis.

Du må ikke stoppe med at tage dette lægemiddel, medmindre din læge beder dig om at gøre det.

Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

De hyppigst rapporterede bivirkninger er diarré, forstoppelse, kvalme, opkastning, udslæt og nældefeber. Hvis nogen af disse symptomer opstår, konsultere din læge eller apotek.
De symptomer, der er beskrevet nedenfor, ses sjældent som initiale symptomer på de bivirkninger, der er angivet i parentes. Hvis nogle af disse symptomer opstår, skal du stoppe med at tage dette lægemiddel og straks kontakte din læge.

Hvad kan interagere med denne medicin?

Acotiamide har ikke hæmmet eller induceret de fleste CYP-enzymer, hvilket indikerer et lavt niveau af lægemiddelinteraktion. Fortæl din læge om al medicin, du bruger. Dette omfatter recept, over-the-counter, vitamin, og naturlægemidler. Du må ikke starte en ny medicin uden at fortælle din læge. Hold en liste over alle dine lægemidler og vise det til enhver sundhedsplejerske, der behandler dig.