Acticin

Hvad er denne medicin?

PERMETHRIN hud creme bruges til at behandle fnat.

Hvad skal min sundheds plejer vide, før jeg tager denne medicin?

De har brug for at vide, hvis du har nogen af disse betingelser:

  • Astma
  • en usædvanlig eller allergisk reaktion på permethrin, veterinære eller husholdninger insekticider, andre lægemidler, krysantemum, fødevarer, farvestoffer, eller konserveringsmidler
  • gravid eller forsøger at blive gravid
  • Amning

Hvordan skal jeg tage denne medicin?

Dette lægemiddel er kun til udvortes brug. Tag ikke gennem munden. ET badekar eller brusebad anbefales ikke, før du anvender dette lægemiddel. Grundigt gnide cremen ind i alle hud overflader, fra dit hoved til sålerne på dine fødder. Det er vigtigt at anvende det overalt på din krop, ikke bare hvor udslættet er. Påfør cremen mellem fingrene og tå folder, i folderne på håndleddet og talje, i spalten af balderne, på kønsdelene, og i navlen. Brug en tandstikker til at anvende cremen under dine negle og tånegle. Negle bør forkortes. Hvis du har lidt eller ingen hår, eller du er at anvende cremen til et spædbarn eller ung, Sørg for at gnide fløde i nakken, hovedbund, hårgrænse, templer og pande. Lad det på i 8 til 14 timer, derefter fjerne det ved badning og indsæbning. Hvis du anvender dette lægemiddel til en anden person, bære plast eller engangshandsker til at beskytte dig mod angreb. Du må ikke få denne medicin i dine øjne. Hvis du gør, skylles ud med masser af koldt vand fra hanen.

Tal med din børnelæge vedrørende brugen af dette lægemiddel til børn. Mens dette lægemiddel kan ordineres til børn så unge som 2 måneder af alder for udvalgte forhold, forholdsregler gælder.

Overdosering: Hvis du tror, du har taget for meget af denne medicin kontakt en giftkontrolcenter eller skadestue på én gang.

Bemærk: dette lægemiddel er kun til dig. Du må ikke dele dette lægemiddel med andre.

Hvad kan interagere med denne medicin?

Der forventes ikke interAktioner. Brug ikke andre hudplejeprodukter på det berørte område uden at fortælle det til lægen eller sundhedspersonalet. Giv din sundhedspleje udbyder en liste over alle de lægemidler, urter, ikke-receptpligtig medicin, eller kosttilskud, du bruger. Fortæl dem også, hvis du ryger, drikker alkohol eller bruger illegale stoffer. Nogle elementer kan interagere med din medicin.

Hvad skal jeg se efter, mens jeg tager denne medicin?

Det er ikke usædvanligt for kløe og udslæt at fortsætte i så lang tid som 2 til 4 uger efter behandlingen. Disse symptomer kan være en midlertidig reaktion på resterne af mider. Dette betyder ikke, at denne creme ikke virkede, eller at det skal anvendes igen. Hvis du føler, at kløe og udslæt er intens, eller hvis det fortsætter ud over 4 uge, tale med din læge eller sundhedsplejerske med det samme.

Fnat spredes ved direkte hudkontakt med en smittet person. Familiemedlemmer og seksuelle partnere kan kræve behandling med dette lægemiddel.Du bør diskutere dette med din læge eller sundhedspersonalet.

Ved brug af en normal vaskecyklus skal du vaske alt tøj, håndklæder og sengetøj, der har rørt din hud. Du behøver ikke at vaske rent tøj op igen, som endnu ikke er slidt. Frakker, møbler, tæpper, gulve og vægge behøver ikke at blive rengjort på nogen særlig måde.

Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

Bivirkninger, der normalt ikke kræver lægehjælp (rapport til din læge eller sundhedspersonalet, hvis de fortsætter eller er generende):

  • Kløe
  • Følelsesløshed
  • Udslæt
  • rødme eller mild hævelse af huden
  • svie eller brændende
  • prikkende fornemmelse

Denne liste kan ikke beskrive alle mulige bivirkninger.

Hvor kan jeg beholde min medicin?

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevares ved stuetemperatur væk fra varme og direkte lys. Må ikke opbevares i køleskab eller fryses. Smid ubrugt medicin væk efter udløbsdatoen.