Aldara

Hvad er generisk Aldara creme?

Imiquimod topisk bruges til at behandle eksterne vorter omkring genital og rektal områder kaldet kondylomer acuminatum. Det er ikke bruges på vorter inde i vagina, penis, eller endetarm. Imiquimod er også anvendes til behandling af en hudlidelse i ansigtet og hovedbunden kaldes aktinisk keratose (AK), som er forårsaget af for meget sol eksponering. Imiquimod kan anvendes til behandling af visse typer af hudkræft kaldes overfladisk basalcellekarcinom (sBCC).

Imiquimod virker på immunsystemet til at hjælpe kroppen med at bekæmpe virus, der forårsager vorter. Det ødelægger ikke virus direkte. Det vides ikke, hvordan imiquimod virker for aktinisk keratose eller hudkræft.

Vigtige oplysninger

Hvis du bruger for meget Aldara eller bruger det i for lang tid, kan det øge risikoen for alvorlige hudreaktioner. Følg lægens anvisninger.

Brug ikke Aldara på områder med knækket, såret eller brændt hud. Vent, indtil disse betingelser er helet, før du bruger Aldara.

Før du bruger Aldara, Fortæl din læge, hvis du har et svagt immunsystem, en autoimmunsygdom, graft-versus-Host sygdom, eller hvis du for nylig har fået en knoglemarvstransplantation eller navlestrengsblod transplantation.

Ved behandling af kønsvorter omkring vagina, undgå at få fløde på de mere følsomme inderste lag af vaginalt væv. Dette kan resultere i vaginal hævelse eller irritation og smertefuld vandladning. Undgå udsættelse for sollys eller solarier. Aldara kan gøre dig solskoldning lettere. Bær beskyttelsesdragt og brug solcreme (SPF 30 eller højere), når du er udendørs.

Aldara er ikke en kur mod kønsvorter, og det kan ikke holde dig fra at sprede denne tilstand til andre gennem vaginal, anal, eller oral sex. Du kan udvikle nye læsioner under behandling med Aldara. Det bedste resultat opnås ved at fortsætte med at bruge lægemidlet i hele den tid, lægen har ordineret.

Imiquimod vil ikke beskytte mod seksuelt overførte sygdomme som klamydia, Gonoré, herpes, HIV, syfilis, og Trichomoniasis.

Hvis du behandler genital eller rektal området med Aldara, undgå seksuel aktivitet, mens medicinen er på din hud. Aldara kan svække gummiet, som kondomer eller membraner er lavet af. Hvis du bruger et kondom eller membran til prævention, disse poster kunne bryde, hvis gummi svækker og en uplanlagt graviditet kan resultere.

Før du bruger Aldara

For at sikre, at du sikkert kan tage Aldara, skal du fortælle det til lægen, hvis du har nogle af disse andre tilstande:

 • solskoldning eller andre hudproblemer;

 • et svagt immunsystem eller autoimmunsygdom;

 • graft-versus-Host sygdom;

 • Hvis du for nylig er blevet behandlet for aktinisk keratose eller kønsvorter med kirurgi eller anden medicin; Eller

 • Hvis du for nylig har fået en knoglemarvstransplantation eller navlestrengsblod

Transplantation.

FDA graviditet kategori C. Det vides ikke, om Aldara vil skade et ufødt barn. Fortæl din læge, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid, mens du bruger denne medicin. Hvis du behandler genital eller rektal området med Aldara, undgå seksuel aktivitet, mens medicinen er på din hud. Aldara kan svække gummiet, som kondomer eller membraner er lavet af. Hvis du bruger kondom eller membran, kan disse elementer bryde, hvis gummiet svækker, og en uplanlagt graviditet kan resultere. Det vides ikke, om imiquimod udskilles i modermælk, eller om det kan skade et ammende barn. Brug ikke denne medicin uden at fortælle din læge, hvis du ammer en baby. Brug ikke dette lægemiddel på et barn yngre end 12 år. Aldara er til brug ved behandling af kønsvorter hos patienter, som er mindst 12 år gamle. Alle andre anvendelser af denne medicin er for voksne over 18 kun.

Hvordan skal jeg anvende Aldara?

Brug Aldara nøjagtigt som anvist af din læge. Må ikke anvendes i større eller mindre mængder eller længere end anbefalet. Følg anvisningerne på din recept etiket.

Brug af for meget af denne medicin, eller bruge det i for lang tid kan øge din risiko for alvorlige hudreaktioner.

Før du påfører Aldara, skal du vaske hænderne og vaske det hudområde, der skal behandles. Lad huden tørre i mindst 10 minutter, før du anvender medicinen. Vask altid hænder efter påføring af medicinen. Brug ikke Aldara på områder med knækket, såret eller brændt hud. Vent, indtil disse betingelser er helet, før du bruger Aldara.

Aldara anvendes normalt 2 til 5 gange om ugen i op til 16 uger. Hvordan du bruger denne medicin vil afhænge af den tilstand, du behandler. Følg lægens anvisninger.

Aktinisk keratose:

Aldara anvendes normalt 2 gange om ugen (f. eks. mandag og torsdag eller tirsdag og fredag) i hele 16 uger. Påfør cremen til behandlingsområdet i et tyndt lag, og gnid i cremen, indtil den forsvinder. Brug medicinen, før du går i seng og lad den være tændt i 8 timer. Om morgenen skal medicinen vaskes med vand og en mild sæbe.

Overfladisk basalcellekarcinom:

Normalt anvendes 5 gange om ugen (såsom mandag til fredag) for en fuld 6 uger. Påfør fløden fra en Aldara pakke til behandlingsområdet og hudens ramme omkring den, og gnid i cremen, indtil den forsvinder. Brug medicinen, før du går i seng og lad den være tændt i 8 timer. Om morgenen skal medicinen vaskes med vand og en mild sæbe.

Kønsvorter:

Normalt anvendes 3 gange om ugen (såsom mandag, onsdag og fredag) i ikke længere end 16 uger. Påfør fløden fra en Aldara pakke til behandlingsområdet, og gnid i cremen, indtil den forsvinder. Må ikke dække de behandlede hud områder med nogen form for plast bandage, og undgå nylon undertøj. Du kan bære bomuldsgaze eller undertøj over det behandlede område. Brug lægemidlet før du går i seng og lad det være tændt i 6 til 10Timer. Skyl derefter medicinen med vand og en mild sæbe.

Ved behandling af kønsvorter under forhuden af en ikke-omskåret penis, trække tilbage forhuden og vaske det med mild sæbe og vand, før du anvender Aldara. Rengør dette område dagligt under behandlingen. Ved behandling af kønsvorter omkring vagina, undgå at få fløde på de mere følsomme inderste lag af vaginalt væv. Dette kan resultere i vaginal hævelse eller irritation og smertefuld vandladning.

Aldara er ikke en kur mod kønsvorter, og det kan ikke holde dig fra at sprede denne tilstand til andre gennem vaginal, anal, eller oral sex. Du kan udvikle nye læsioner under behandling med Aldara. Det bedste resultat opnås ved at fortsætte med at bruge lægemidlet i hele den tid, lægen har ordineret.

Alle betingelser:

Din læge bliver nødt til at tjekke din hud på regelmæssig basis, især hvis du har en mere alvorlig hudreaktion med medicinen. Gå ikke glip af nogen planlagte aftaler.

Ring til din læge, hvis din hud tilstand ikke forbedres, eller hvis det bliver værre under behandlingen.

Brug ikke Aldara til behandling af en hudlidelse, som ikke er blevet kontrolleret af en læge. Må ikke dele denne medicin med nogen anden, selv om de har de samme symptomer, du har.

Hver pakke af Aldara er kun til et enkelt program. Smid pakken ud efter én brug, selv om der er medicin tilbage i den. Hvis du behandler mere end ét hudområde ad gangen, Spørg din læge, hvor mange pakker til at bruge.

Opbevar Aldara ved stuetemperatur væk fra fugt og varme. Må ikke nedfryses. Opbevar hver pakke uåbnet, indtil du er klar til at bruge den.

Hvad sker der, hvis jeg glemmer en dosis?

Springe den glemte dosis og vente, indtil næste gang du bliver klar til sengen for at bruge medicinen. Brug ikke ekstra medicin til at indhente den glemte dosis.

Hvad sker der, hvis jeg overdosering?

Søge akutlæge hjælp eller ringe til Poison Help line på 1-800-222-1222.

Overdosering symptomer kan omfatte alvorlig hudirritation, følelse svimmel, eller besvimelse.

Hvad skal jeg undgå?

Undgå at få Aldara i dine øjne, mund og næse, eller på dine læber. Anbring ikke cremen i endetarmen, vagina eller urinrøret. Hvis det kommer ind i nogen af disse områder, skylles med vand. Brug ikke Aldara på solbrændt, windburned, tør, sprukne, irriteret eller beskadiget hud.

Undgå at bruge anden medicin på de områder, du behandler med Aldara, medmindre din læge beder dig om det.

Undgå udsættelse for sollys eller solarier. Aldara kan gøre dig solskoldning lettere. Bær beskyttelsesdragt og brug solcreme (SPF 30 eller højere), når du er udendørs.

Undgå ubeskyttet sex. Imiquimod er ikke en kur mod kønsvorter, og det vil ikke beskytte mod seksuelt overførte sygdomme som klamydia, Gonoré, herpes, hiv, syfilis, og Trichomoniasis. Tal med din læge om sikre måder at forhindre transmission under sex.

Aldara bivirkninger

Få akutlæge hjælp, hvis du har nogle af dissetegn på en allergisk reaktion over for Aldara: nældefeber; åndedrætsbesvær; hævelse af ansigt, læber, tunge eller svælg. Du skal vaske medicinen og ringe til din læge, hvis du har en alvorlig hudreaktion såsom svær kløe, brændende, oser, blødning eller hudforandringer, hvor medicinen anvendes.

Stop med at bruge Aldara og ringe til din læge på én gang, hvis du har en alvorlig bivirkning såsom influenzasymptomer såsom feber, kuldegysninger, krop ømhed, træt følelse, hævede kirtler. Ved behandling af kønsvorter omkring vagina, hvis du har alvorlige hævelse eller vandladning problemer, stoppe med at bruge Aldara og ringe til din læge med det samme.

Mindre alvorlige Aldara bivirkninger kan omfatte:

 • let hudirritation, kløe, tørhed, afskalning, skorpedannelse, skorpedannelse, rødme eller hærdning af huden, hvor lægemidlet blev anvendt;

 • ændringer i farven på behandlet hud;

 • hovedpine, svimmelhed, brystsmerter, rygsmerter;

 • forkølelsessår, feber blister;

 • forkølelsessymptomer såsom tilstoppet næse, nysen, ondt i halsen;

 • kvalme, diarré, tab af appetit; Eller

 • vaginal kløe eller udledning.

Dette er ikke en komplet liste over bivirkninger, og andre kan forekomme. Ring til din læge for lægehjælp om bivirkninger.