Alli®

Hvad er Alli ® tablet?

Alli (Orlistat) er en over-the-counter stof betød for overvægtige voksne, der kæmper for at kaste overskydende pounds. Orlistat blokerer noget af det fedt, du spiser, og holder det fra at blive absorberet af kroppen. Orlistat anvendes til at hjælpe med vægttab, eller til at reducere risikoen for at genvinde vægten allerede tabt. Dette lægemiddel skal anvendes sammen med en diæt med reduceret kalorieindhold. Orlistat er kun til brug hos voksne.

Hvad er Alli?

Alli er den reducerede styrke, 60-milligram-version af Orlistat (Xenical), et 120-milligram receptpligtigt lægemiddel.

Xenical er godkendt til brug af mennesker, der har et Body Mass Index (BMI) på 30 eller flere (fede), samt mennesker med et BMI på 27 til 29 (overvægtige), der har andre sundhedsmæssige risikofaktorer såsom højt blodtryk eller diabetes.

Alli er godkendt til over-the-counter salg-med nogle undtagelser-til overvægtige voksne 18 år og ældre. Både Alli og Xenical er beregnet til at blive brugt som en del af en vægt-tab plan, der omfatter en lav-kalorie, fedtfattig kost og regelmæssig fysisk aktivitet.

Hvad er de bekymringer med Alli?

I 2010, Food and Drug Administration (FDA) offentliggjort en sikkerhedsundersøgelse af Orlistat på grund af sjældne rapporter om alvorlig leverskade i mennesker, der bruger det. FDA fandt ingen beviser for at bekræfte, at Orlistat var årsag til de rapporterede leverskader.

Alli-og Xenical-etiketterne blev dog revideret på grund af rapporterne. Tal omgående med din læge, hvis du har tegn eller symptomer, der kan indikere leverskade:

 • Kløe
 • Tab af appetit
 • Gule øjne eller hud
 • Lys-farvet afføring
 • Brun urin

Hvordan virker Alli?

Alli fremmer vægttab ved at reducere mængden af fedt absorberet i dine tarme.

Lipase, et enzym, der findes i fordøjelseskanalen, hjælper med at nedbryde kosten fedt i mindre komponenter, så det kan bruges eller opbevares til energi. Alli hæmmer arbejdet med lipase. Når du tager stoffet med et måltid, omkring 30 procent af det fedt, du spiser, er ikke brudt ned og er elimineret gennem afføring.

Hvor meget vægt kan jeg miste ved at bruge Alli?

Alli kan hjælpe dig med at tabe, men det vægttab vil sandsynligvis være beskeden-måske bare et par pounds mere, end du ville tabe med diæt og motion alene.

I en 2014 gennemgang af kliniske forsøg vurderede forskerne effekten af slankepiller i undersøgelser, der var mindst et år lange. Folk, der spiste en kaloriefattig diæt, udøves regelmæssigt og tog Alli tabt et gennemsnit på 5,5 pounds (2,5 kg) mere på et år end gjorde folk, der kun diæt og udøves.

Omkring halvdelen af de mennesker, der tager Alli, mens du efter en kaloriefattig diæt og øget fysisk aktivitet mistede 5 procent eller mere af deres kropsvægt inden for et år. Klinisk betydningsfulde vægttab — nok vægttab til at begynde at sænke risikoen for hjerte-kar-sygdomme, diabetes og andre sygdomme— er generelt defineret som 5 procent eller mere af legemsvægt.

Hvordan tages Alli?

1 60-milligram Alli pille er taget med et fedt-holdige måltid op til tre gange om dagen. Daglig fedtindtag bør fordeles over de tre vigtigste måltider og bør ikke være mere end 30 procent af den samlede kalorier. Fabrikanten anbefaler et fedtindtag på omkring 15 gram et måltid.

Hvis du spiser et måltid, der ikke indeholder fedt, skal du ikke tage en dosis Alli. Hvis du tager Alli med et måltid med højt fedtindhold, vil du sandsynligvis opleve mere alvorlige gastrointestinale bivirkninger.

Alli kan reducere absorptionen af fedtopløselige næringsstoffer, herunder beta-caroten og vitamin A, D, E og K. Tag en multivitamin ved sengetid og mindst to timer efter din sidste dosis af Alli.

Hvad er bivirkninger?

Gastrointestinale bivirkninger er relateret til ufordøjet fedt passerer gennem dit fordøjelsessystem. De generelt aftager over tid og med passende brug af medicin. Følgende bivirkninger omfatter:

 • Mavesmerter eller ubehag
 • Fedtet udledning fra anus
 • Gas med fedtet anal udledning
 • Fedtet afføring
 • Hyppige afførings bevægelser
 • Hastende eller svære at kontrollere afføringen

Andre mulige bivirkninger omfatter:

 • Hovedpine
 • Rygsmerter
 • Infektion i øvre luftveje

Hvornår bør du ikke tage Alli?

Tal med din læge, før du tager Alli om mulige interaktioner med andre lægemidler, især hvis du tager medicin for en af følgende betingelser:

 • Diabetes
 • Sygdom i skjoldbruskkirtlen
 • Uregelmæssig hjerterytme
 • Kardiovaskulær sygdom
 • Anfald

Du bør ikke bruge Alli, hvis du:

 • Er på en sund vægt
 • Har haft en organtransplantation
 • Tager ciclosporin (Neoral, Sandimmune, andre)
 • Har problemer, der allerede optager mad
 • Er gravide eller ammer

Hvor længe skal jeg tage Alli?

EN vægt-tab plan med kost, motion og medicinsk behandling er generelt betragtes som vellykket, hvis du taber omkring 1 pund (0,5 gram) om ugen i løbet af den første måned og har mistet 5 procent eller mere af den præ-behandling kropsvægt inden for et år.

Hvis behandlingen er vellykket, du er mere tilbøjelige til at holde vægten off eller tabe mere vægt, hvis du fortsætter med kost, motion og narkotika behandling plan.

De fleste vægttab med medicinen sker inden for de første par måneder. Hvis du har overholdt kost-og motions planen og ikke har mistet mindst 5 procent af din oprindelige kropsvægt inden for et par måneder, fortsætter medicinen kan være til ringe fordel.

Hvis du ikke har mistet 5 procent af kropsvægten inden for et år på planen, ville ophøre med at lægemidlet være et rimeligt valg. De risici, bivirkninger og omkostninger i forbindelse med at tage medicinen vil sandsynligvis tilsidesætte nogen potentiel fordel.

Hvordan kan Alli passe ind i et sundt vægttab

plan?

Alli er ikke et let svar på vægttab og har kun til formål at supplere – ikke erstatte – en sund kost og regelmæssig fysisk aktivitet.

Arbejd med din læge for at vurdere de potentielle fordele og risici ved Alli eller andre slankemidler. Som et team, kan du og din læge skabe den mest effektive vægttabet plan for dig.