Desonate

Hvad er denne medicin?

DESONIDE er et steroid. Det forhindrer frigivelse af stoffer i kroppen, der forårsager inflammation. Desonide aktuelle (for huden) bruges til at behandle inflammation og kløe forårsaget af en række hudsygdomme som allergiske reaktioner, eksem, og psoriasis. Desonide aktuelle kan også anvendes til formål, der ikke er anført i denne medicin guide.

Hvad skal jeg fortælle mine sundhedspersonale, før jeg tager denne medicin?

Du bør ikke bruge desonide aktuelle, hvis du er allergisk over for det.

For at sikre desonide aktuelle er sikkert for dig, Fortæl din læge, hvis du har:

 • enhver form for hudinfektion.

Fortæl også din læge, hvis du har diabetes. Steroid medicin kan øge glukose (sukker) niveauer i dit blod eller urin. Du kan også nødt til at justere dosis af din diabetes medicin.

FDA graviditet kategori C. Det vides ikke, om desonide aktuelle vil skade et ufødt barn. Fortæl det til lægen, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid, mens du bruger dette lægemiddel.

Det vides ikke, om desonide aktuelle går over i modermælken, eller om det kan skade et ammende barn. Fortæl det til lægen, hvis du ammer et barn.

Desonide topisk er ikke godkendt til brug af alle yngre end 18 år. Børn kan absorbere større mængder af denne medicin gennem huden og kan være mere tilbøjelige til at have uønskede bivirkninger.

Hvordan skal jeg bruge dette lægemiddel?

Dette lægemiddel anvendes normalt 2 eller 3 gange dagligt. Følg alle anvisninger på din recept etiket. Brug ikke dette lægemiddel i større eller mindre mængder eller længere end anbefalet. Tag ikke gennem munden. Desonide aktuel er kun til brug på huden.

Vask dine hænder før og efter brug desonide aktuelle, medmindre du bruger medicin til at behandle huden på dine hænder. Påfør en lille mængde til det ramte område og gnid det forsigtigt ind i huden. Anvend ikke desonide topisk over et stort område af huden.  Du må ikke dække det behandlede hudområde, medmindre din læge siger det til dig. Brug desonide aktuelle regelmæssigt for at få mest gavn. Få din recept fyldt igen, før du løber tør for medicin helt.

Ring til din læge, hvis din hud tilstand ikke forbedres efter 2 ugers behandling, eller hvis det bliver værre, mens du bruger desonide aktuelle. Hvis du bruger denne medicin på lang sigt, kan du have brug for hyppige medicinske tests på din læges kontor.

Hvad hvis jeg glemmer en dosis?

Anvend den glemte dosis, så snart du kommer i tanke om det. Spring den glemte dosis over, hvis det er næsten tid til din næste dosis. Brug ikke ekstra medicin til at indhente den glemte dosis.

Hvad kan interagere med denne medicin?

Det er ikke sandsynligt, at andre lægemidler, du tager oralt eller injicere vil have en effekt på topisk anvendt desonide. Men mange lægemidler kan interagere med hinanden. Fortæl hver af dine sundhedsudbydere om alle de lægemidler, du bruger, herunder receptpligtig og håndkøbsmedicin, vitaminer og naturlægemidlerProdukter.

Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

Få akutlæge hjælp, hvis du har nogen af disse tegn på en allergisk reaktion: nældefeber; åndedrætsbesvær; hævelse af ansigt, læber, tunge eller svælg.

Topikale steroid medicin kan optages gennem huden, hvilket kan forårsage steroid bivirkninger i hele kroppen. Stop med at bruge desonide aktuelle og ringe til din læge, hvis du har:

 • sløret syn, eller se glorier omkring lys;

 • ujævne hjerteslag;

 • søvnproblemer (insomni);

 • vægtøgning, hævelser i ansigtet; Eller

 • træt følelse.

Også stoppe med at bruge desonide aktuelle og ringe til din læge på én gang, hvis du har:

 • svær rødme i huden, hvor lægemidlet blev anvendt; Eller

 • tegn på hudinfektion (hævelse, rødme, warmtth, siver ud).

Almindelige bivirkninger kan omfatte:

 • svie eller afbrænding af behandlet hud;

 • hud kløe eller irritation;

 • tør, skællende eller skrællende hud;

 • acne, hududslæt;

 • strækmærker;

 • lysere farve af behandlede hud; Eller

 • folliculitis (rødme eller skorpedannelse omkring dit hårsække).

Dette er ikke en komplet liste over bivirkninger, og andre kan forekomme.

Hvad skal jeg se efter, mens jeg bruger dette lægemiddel?

Undgå at få dette lægemiddel i øjnene. Skyl med vand, hvis der opstår kontakt. Brug ikke desonide topisk på beskadiget eller inficeret hud. Undgå også at bruge dette lægemiddel i åbne sår. Brug ikke desonide topisk til at behandle alle tilstande, der ikke er blevet kontrolleret af din læge.

Hvor skal jeg opbevare denne medicin?

Opbevares ved stuetemperatur væk fra fugt og varme.