Diane-35

Hvad er denne medicin?

Cyproterone og ethinyl estradiol tabletter bruges til at behandle kvinder med alvorlige tegn på androgenisation (overproduktion af androgen), der kan producere tilstande som hirsutisme (uønsket hår) og androgen alopeci (hårtab) både forårsaget af overskydende androgen Produktion. Disse betingelser er ofte ledsaget af acne, inflammation og Seborré (fedtet hud fra for meget sebum). Cyproterone og ethinyl estradiol tabletter reducere symptomerne på androgen-afhængige betingelser, hvor oral antibiotika eller lokal behandling alene har ikke været en succes. Cyproterone og ethinylestradiol tabletter kan også bruges til oral prævention på samme tid, som de bliver brugt til at behandle androgen-afhængige betingelser, men de bør ikke anvendes til prævention alene. Cyproterone og ethinyl estradiol tabletter kan anvendes til behandling af polycystisk ovariesyndrom, som også er forårsaget af overskydende androgen og er normalt ledsaget af akne og hirsutisme.

Hvad skal jeg fortælle mine sundhedspersonale, før jeg tager denne medicin?

Kombination p-piller som Cyproterone og ethinylestradiol tabletter kan øge risikoen for trombose (blodpropper), som kan have en alvorlig konsekvens, afhængigt af hvor Clot former. Der er også en øget risiko for brystkræft.

Hvordan skal jeg bruge dette lægemiddel?

Du bør tage din Cyproterone og ethinyl estradiol tabletter sluges hele med et glas vand en gang dagligt på samme tidspunkt hver dag og følg instruktionerne. Hver pakke Cyproterone og ethinylestradiol tabletter indeholder 21 piller, og du bør tage en tablet om dagen i 21 dage, og så vil du have 7 fridage, i hvilket tidsrum du skal have en menstruationsblødning. Når du har haft de 7 tablet-fri dage, starte en ny pakke den næste dag (dag 8), selv hvis du ikke har stoppet blødning. Hvis du har gastrointestinale problemer som opkastning eller diarré inden for 3-4 timer for at tage en tablet, dette er det samme som mangler en pille, og du bør tage andre svangerskabsforebyggende forholdsregler for de næste 7 dage. Du bør tage Cyproterone og ethinylestradiol tabletter løbende for at sikre en effektiv prævention. Hvis du tager Cyproterone og ethinyl estradiol tabletter for acne eller hirsutisme, det kan tage flere måneder for din hud betingelse for at rydde op helt eller symptomer, der skal reduceres betydeligt, og du kan være nødvendigt at tage Cyproterone og ethinylestradiol tabletter til flere månedlige cyklusser. Du bør tage Cyproterone og ethinylestradiol tabletter, så længe din læge anbefaler. Mens du tager Cyproterone og ethinyl estradiol tabletter bør du ikke bruge en ekstra hormonelt præventionsmiddel, da dette vil udsætte dig for en overdreven dosis af hormoner og er ikke nødvendig for effektiv prævention.

Du bør tage Cyproterone og ethinylestradiol tabletter løbende at sikre en effektiv prævention og så længe din læge anbefaler. Du bør forvente, at din acnerydde helt op inden for et par måneder, men i særligt svære tilfælde behandling i længere tid kan være nødvendig, før den fulde fordel er set. Du kan blive Rådet til at holde tage din Cyproterone og ethinylestradiol tabletter for et par måneder efter acne er forsvundet, og du bør derefter skifte til en anden oral prævention.

Hvad sker der, hvis jeg glemmer en dosis?

f du glemmer en dosis af Cyproterone og ethinylestradiol tabletter, og du er mindre end 12 timer for sent i at tage en tablet, tage den, så snart du husker, og tage den næste på din sædvanlige tid. Du er stadig beskyttet mod graviditet.

Hvis du glemmer en dosis af Cyproterone og ethinylestradiol tabletter og er mere end 12 timer for sent i at tage en tablet, Følg disse retningslinjer for at hjælpe dig med at beslutte, hvad de skal gøre:

  • Uge 1-Tag den sidste tablet, så snart du husker, og tage den næste på din normale tid, hvilket kan betyde at tage 2 tabletter på én dag. Svangerskabsforebyggende beskyttelse kan reduceres, og du er i fare for at blive gravid, medmindre du tager andre svangerskabsforebyggende forholdsregler for de næste 7 dage.

  • Uge 2-Tag den sidste tablet, så snart du husker og tage den næste på din normale tid, hvilket kan betyde at tage 2 tabletter på én dag. Du er ikke i fare for at blive gravid og behøver ikke at tage ekstra svangerskabsforebyggende forholdsregler.

  • Uge 3-tag den sidste tablet, så snart du husker det og tage den næste på din normale tid, hvilket kan betyde at tage 2 tabletter på én dag. Tag de resterende tabletter derefter begynde den næste pakke straks uden en pause. Du har måske ikke en blødning, men du er stadig beskyttet mod graviditet.

Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

De hyppigst rapporterede bivirkninger, når du tager Cyproterone og ethinyl estradiol tabletter er: bryst ømhed, brystsmerter, mavesmerter, kvalme, ødem, og hovedpine, hududslæt og kløe, søvnløshed og depression. Mindre almindelige bivirkninger omfatter: migræne, væskeophobning, ændringer i kropsvægt, ændringer i libido.