Femilon®

Hvad er denne medicin?

P-piller har eksisteret i temmelig lang tid nu. Men formuleringen af disse har ændret sig en hel del siden tidligere dage. Syntetiske østrogener er blevet mere tålelige og gestagener indeholdt deri er også forbedret i generationer. Femilon p-piller er et lysende eksempel på en sådan avancement.
Femilon består ikke kun af desogestrel (150mikrog)-en tredje generation progestin, men det har også en meget lav dosis ethinylestradiol (kun 20mcg). Disse egenskaber gør Femilon svangerskabsforebyggende tablet en meget sikker, tåleligt og alsidig hormonel pille, der har klasse førende effekt i prævention og giver mange fordele i myriader af kvinders sundhedspleje.

Hvordan virker Femilon ®?

Femilon ® p-piller indeholder en kombination af to hormoner, ethinyloestradiol, en syntetisk østrogen, og desogestrel, et syntetisk gestagen, som arbejder sammen om at beskytte mod uønsket graviditet. Forberedelse til graviditet afhænger af et komplekst samspil mellem de kvindelige kønshormoner, der produceres af æggestokkene; østrogen, som stimulerer ægløsningen, og progesteron, som forbereder endometriet (livmoderslimhinden) til implantation af et embryon samt andre regulerende hormoner, produceret af hypothalamus i hjernen og hypofysen. Femilon ® kombineret hormonel prævention virker ved at forstyrre den normale menstruationscyklus, forebyggelse æg modning og undertrykke ægløsning, samt forebygge udvikling af endometriet, således at en befrugtet æg ikke ville være i stand til at implantere og vokse. En anden svangerskabsforebyggende virkning af Femilon ® pille er, at livmoderslimhinden, som normalt ændrer konsistens ved ægløsning for at blive tyndere, forbliver tyk, danner en fysisk barriere for sperm. Nogle syntetiske gestagener har androgen aktivitet, men desogestrel i Femilon ®, har meget svag androgen aktivitet, som har en gavnlig effekt på androgen-relaterede hudlidelser, såsom akne og hirsutisme (uønsket hår).

Hvad skal jeg fortælle mine sundhedspersonale, før jeg tager denne medicin?

Du bør ikke bruge Femilon ®, hvis du:

 • er allergisk over for ethinyloestradiol eller desogestrel eller et af indholdsstofferne i Femilon ® p-piller
 • har en fortid eller familie historie af karcinom i brystet, endometrie karcinom eller leversygdom
 • har forhøjet blodtryk, lipid lidelser eller migræne
 • har haft dyb venetrombose, tromboemboliske lidelser, hjerteanfald eller slagtilfælde
 • har diabetes med ændringer i blodkarrene
 • abnorm genital blødning af ukendt årsag
 • er gravid eller planlægger at blive gravid
 • er diabetiker og tager Femilon ® p-piller din glukose tolerance kan blive påvirket, og du kan blive nødt til at diskutere med andre antidiabetika lægemidler med din læge
 • tager andre lægemidler, der kan interagere med Femilon ®, såsom krampestillende som phenytoin og
carbamazepin, barbiturater, anti-antiinfektiva som rifampicin, rifabutin, nevirapin, svampemidler griseofulvin, antibiotika som penicillin, præparater, der indeholder perikon

Hvordan skal jeg bruge dette lægemiddel?

Du bør tage en Femilon ® p-piller hver dag med et glas vand på samme tid hver dag. Hver pakke Femilon ® p-piller indeholder 28 piller til en komplet månedlig cyklus og bør tages kontinuerligt for at sikre effektiv prævention. De første 21 piller indeholder svangerskabsforebyggende hormoner og de sidste 7 piller er en placebo, som ikke indeholder nogen hormoner. Mens du tager disse placebo piller du vil have en menstruationsblødning. Når du er færdig med en pakke, skal du starte en ny næste dag. Hvis du har gastrointestinale problemer som opkastning eller diarré inden for 3-4 timer for at tage din hormonal pille, dette er det samme som mangler en pille, og du bør tage andre svangerskabsforebyggende forholdsregler for de næste 7 dage.

Indtagelse af Femilon ® til prævention

Femilon ® p-piller indeholder en kombination af to hormoner, ethinyloestradiol, en syntetisk østrogen, og desogestrel, et syntetisk gestagen, som arbejder sammen om at give effektiv prævention ved at beskytte mod graviditet. Femilon ® p-piller virker ved at forebygge æg modning og undertrykke ægløsning, samt forebygge udvikling og fortykkelse af endometriet (livmoderslimhinden) som forberedelse til implantation, således at et befrugtet æg ikke vil kunne implantat og vokse. Du skal tage din Femilon ® p-piller til stadighed at sikre effektiv prævention, med 21 dage af hormonale piller efterfulgt af 7 dage ikke-hormonale piller, i hvilket tidsrum du vil have en menstruationsblødning, som kan være let og mindre smertefuldt end sædvanligt.

Hvad hvis jeg glemmer en dosis?

Hvis du glemmer en dosis Femilon ®, skal du følge disse retningslinjer for at hjælpe dig med at beslutte, hvad du skal gøre:

Uger 1 til 3 (store hvide hormonale piller)

 • Hvis du er mindre end 12 timer forsinket med at tage din pille, tage den, så snart du husker, og tage den næste på din sædvanlige tid. Du er stadig beskyttet mod graviditet.
 • Hvis du er mere end 12 timer forsinket at tage din pille, tage den sidste tablet, så snart du husker, og tage den næste på din normale tid, hvilket kan betyde at tage 2 tabletter på én dag. Svangerskabsforebyggende beskyttelse kan reduceres, og du er i fare for at blive gravid, medmindre du tager andre svangerskabsforebyggende forholdsregler for de næste 7 dage.

Uge 4 (små hvide ikke-hormonale piller)

Tag den næste pille som sædvanlig og kassér den glemte pille. Du er ikke i fare for at blive gravid.

Hvad kan interagere med denne medicin?

Nogle medikamenter interagerer med Femilon ® p-piller og forhindrer dem i at arbejde effektivt, øger din risiko for at blive gravid. Hvis du tager noget af følgende, kan du blive nødt til at tage andre svangerskabsforebyggende forholdsregler:

 • krampestillende som phenytoin og
carbamazepin
 • Barbiturater
 • anti-antiinfektiva som rifampicin, rifabutin, nevirapin, griseofulvin
 • antibiotika som penicillin
 • præparater, der indeholder perikon.
 • Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

  De hyppigst rapporterede bivirkninger, når du tager Femilon ® p-piller er: bryst ømhed, brystsmerter, mavesmerter, kvalme, ødem, og hovedpine, hududslæt og kløe, søvnløshed og depression. Mindre almindelige bivirkninger omfatter: migræne, væskeophobning, ændringer i kropsvægt, ændringer i libido.

  Hvad skal jeg se efter, mens jeg bruger dette lægemiddel?

  Undgå udsættelse for sollys eller solarier. Dapson kan gøre dig solskoldning lettere. Bær beskyttelsesdragt og brug solcreme (SPF 30 eller højere), når du er udendørs.

  Hvor skal jeg opbevare denne medicin?

  Opbevar dine Femilon ® p-piller i deres kalender pakke indtil brug. Opbevares ved stuetemperatur under 25 °C