Lomexin

Hvad er denne medicin?

Fenticonazole er en potent bredspektret antimycotic agent. Virkningsmekanismen af fenticonazole menes at være blokering af oxidant enzymer med ophobning af peroxider og nekrose af svampens celle; direkte indsats på membranen.

Vigtige oplysninger

Fenticonazole er kontraindikeret hos patienter, der er overfølsomme over for basis af imidazoler. Sikkerhed under drægtighed og laktation er ikke fastlagt. Fenticonazole behandling anbefales ikke til børn.
Når den anvendes på læsion eller på tidspunktet for intravaginal indsættelse, en let brændende fornemmelse kan mærkes som forsvinder hurtigt. Brugen af topiske Fenticonazole, især hvis forlænges, kan forårsage følsomhed over for produktet. I så fald bør behandlingen afbrydes, og en læge bør konsulteres for at påbegynde en passende behandling.

Før du tager dette lægemiddel

Brug af produktet under graviditet anbefales ikke. Sikkerheden i amning er ikke fastlagt.

Hvordan skal jeg tage denne medicin?

Følg alle anvisninger på din recept etiket. Din læge kan lejlighedsvis ændre din dosis for at sikre, at du får de bedste resultater. Tag ikke dette lægemiddel i større eller mindre mængder eller i længere tid end anbefalet.

Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

Fenticonazole tåles generelt godt.
Almene symptomer og administrations stedets tilstand:
Milde og forbigående Erytematøst reaktioner eller brændende fornemmelser er blevet rapporteret undtagelsesvis og normalt forsvinder hurtigt. Allergisk reaktion kan forekomme mindre hyppigt.
I tilfælde af overfølsomhedsreaktioner eller udvikling af resistente mikroorganismer bør behandlingen seponeres.

Hvad kan interagere med denne medicin?

Fenticonazole kan skade latex prævention og yderligere svangerskabsforebyggende foranstaltninger er derfor nødvendige under lokal administration.