Lotrisone

Hvad er denne medicin?

Betamethason og clotrimazol Cream indeholder en kombination af betamethason og clotrimazol. Betamethason er steroid, der reducerer kløe, hævelse, og rødme af huden. Clotrimazol er en svampedræbende medicin, der bekæmper infektioner forårsaget af svamp.

Betamethason og clotrimazol creme bruges til at behandle svampeinfektioner såsom fodsvamp, jock kløe, og ringorm.

Betamethason og clotrimazol kan også anvendes til formål, der ikke er anført i denne medicin guide.

Hvad skal jeg fortælle min sundhedsplejerske, før jeg tager denne medicin?

Du bør ikke bruge betamethason og clotrimazol creme, hvis du er allergisk over for betamethason eller clotrimazol.

Hvis du vil sikre dig, at betamethason og clotrimazol er sikkert for dig, skal du fortælle det til din læge, hvis du har:

  • enhver form for hudinfektion.

FDA graviditet kategori C. Det vides ikke, om betamethason og clotrimazol vil skade et ufødt barn. Fortæl det til lægen, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid, mens du bruger dette lægemiddel.

Det vides ikke, om betamethason og clotrimazol udskilles i modermælk, eller om det kan skade et ammende barn. Fortæl det til lægen, hvis du ammer et barn.

Brug ikke betamethason og clotrimazol creme på et barn, der er yngre end 17 år gammelt. Børn er mere tilbøjelige til at absorbere steroid gennem huden. Brug ikke betamethason og clotrimazol til at behandle ble-udslæt.

Hvordan skal jeg bruge dette lægemiddel?

Brug betamethason og clotrimazol creme præcis som det blev ordineret til dig. Følg alle anvisninger på din recept etiket. Brug ikke dette lægemiddel i større eller mindre mængder eller længere end anbefalet.

Tag ikke gennem munden. Betamethason og clotrimazol creme er kun til brug på huden. Brug ikke dette lægemiddel på åbne sår eller på solbrændt, windburned, tør, sprukne eller irriteret hud. Hvis dette lægemiddel kommer i dine øjne, næse, mund, endetarm eller vagina, skyl med vand.

Betamethason og clotrimazol Cream kommer med patient instruktioner for sikker og effektiv brug. Følg disse anvisninger omhyggeligt. Spørg din læge eller apoteket, hvis du har spørgsmål.

Vask dine hænder før og efter påføring af dette lægemiddel.

Påfør et tyndt lag fløde og gnid det i helt.

Dæk ikke behandlede hudområder med en bandage eller stramt tøj, medmindre din læge har fortalt dig at.

Efter påføring af betamethason og clotrimazol creme, lad din hud tørre helt før dressing. Bær løstsiddende tøj, mens du behandler jock kløe. Hvis du behandler fodsvamp, bære rene bomuld sokker og holde dine fødder så tørt som muligt.

Brug ikke betamethason og clotrimazol creme i længere tid end 2 uger for jock kløe eller 4 uger for fodsvamp, medmindre din læge har fortalt dig at.

Det kan tage op til 1 eller 2 uger at bruge betamethason og clotrimazol, før dine symptomerForbedre. For at opnå det bedste resultat skal du bruge medicin i det fulde ordinerede tidsrum. Symptomerne kan blive bedre, før infektionen er helt ryddet. Spring doser kan også øge din risiko for yderligere infektion, der er resistente over for antibiotika.

Ring til din læge, hvis din lyske symptomer ikke forbedres efter 1 uge, eller hvis din fod symptomer ikke forbedres efter 2 ugers behandling.

Opbevar betamethason og clotrimazol ved stuetemperatur væk fra fugt og varme. Hold tuben eller flasken jævnt og tæt lukket, når den ikke er i brug.

Hvad hvis jeg glemmer en dosis?

Anvend den glemte dosis, så snart du kommer i tanke om det. Spring den glemte dosis over, hvis det er næsten tid til din næste dosis. Brug ikke ekstra medicin til at indhente den glemte dosis.

Hvad sker der, hvis jeg overdosering?

En overdosering af betamethason og clotrimazol forventes ikke at være farlig. Søg akutlæge hjælp.

Hvad skal jeg se efter, mens jeg bruger dette lægemiddel?

Undgå at få denne medicin i dine øjne, mund og næse, eller på dine læber. Hvis det kommer ind i nogen af disse områder, vaskes med vand. Brug ikke betamethason og clotrimazol creme på solbrændt, windburned, tør, sprukne, irriteret eller beskadiget hud.

Undgå at bære tætsiddende tøj, der ikke tillader luftcirkulation. Indtil infektionen er helet, bære tøj, der er lavet af naturlige fibre som bomuld.

Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

Få akutlæge hjælp, hvis du har nogen af disse tegn på en allergisk reaktion over for betamethason og clotrimazol: nældefeber; åndedrætsbesvær; hævelse af ansigt, læber, tunge eller svælg.

Topikale steroid medicin kan optages gennem huden, hvilket kan påvirke din binyrerne. Ring til din læge, hvis du har:

  • kvalme, opkastning, svær svimmelhed;

  • muskelsvaghed;

  • nedtrykthed, følelse af irritabel;

  • vægttab; Eller

  • træt følelse.

Almindelige betamethason-og clotrimazol-bivirkninger kan omfatte:

  • brænding eller prikken over for behandlet hud;

  • udslæt Eller

  • Hævelse.

Dette er ikke en komplet liste over bivirkninger, og andre kan forekomme.

Hvad kan interagere med denne medicin?

Det er ikke sandsynligt, at andre lægemidler, du tager oralt eller injicere vil have en effekt på topisk anvendt betamethason og clotrimazol. Men mange lægemidler kan interagere med hinanden. Fortæl hver af dine sundhedsudbydere om alle lægemidler, du bruger, herunder receptpligtig og over-the-counter medicin, vitaminer og naturlægemidler.