Melatonin

Hvad er melatonin?

Melatonin er det naturlige hormon din krop udskiller, der hjælper til at opretholde din wake-søvn cyklus (også kaldet "biologisk ur"). Kølvandet-søvn cyklus er processen med søvn og vågenhed; hos mennesker er dette gennemsnit 8 timers nattesøvn og 16 timers aktivitet i dagtimerne. Melatonin er også lavet syntetisk og fås uden recept som en over-the-counter (OTC) kosttilskud i USA.

Endogene melatonin udgivelse (melatonin foretaget af vores kroppe) øges hver dag som svar på mørket, toppede mellem 11:00 og 03:00 på omkring 200 picogram (PG) per ml. Natten melatonin hormon niveauer er omkring 10 gange højere end i dagtimerne. Niveauer falder kraftigt før dagslys, og er næppe påviselige i dagtimerne. Stigningen og fald i endogene melatonin niveauer signal vågne og søvn gange, kendt som vores døgnrytme.

Naturlige melatonin sekretion starter fra aminosyren tryptophan, med serotonin som mellemled, og derefter er frigivet til melatonin receptorer i hjernen, øjet og andre områder for at hjælpe med at kontrollere søvn og vågner cyklusser. Den melatonin Half-Life er kort, omkring 20 til 50 minutter. Det metaboliseres (nedbrydes) af CYP-450 enzymsystem i leveren og derefter udskilles i urinen eller afføring.

Kortere perioder med melatonin produktion forekommer i sommeren med længere dage, og mere langvarige perioder af produktionen forekommer i vinteren. Lys om natten (f. eks fra smartphones eller tv) blokerer produktionen af melatonin og kan føre til søvnforstyrrelser. Age også undertrykker de niveauer af natten melatonin, der er frigivet, som kan bidrage til problemet med søvnløshed og tidlig opvågning ofte ses hos ældre voksne.

Melatonin tilskud er blevet foreslået at have mange anvendelser, fra søvnforstyrrelser til kræftbehandling, men robuste undersøgelser mangler for mange anvendelser. Men, det er blevet bredt undersøgt til behandling af jetlag og andre søvnforstyrrelser. Yderligere, tidlig forskning for at definere melatonin tyder på det har en anti-oxidative aktivitet, en rolle i modulerende immunrespons, og mulige anti-tumor aktivitet.

Er melatonin et hormon?

Melatonin er et naturligt hormon, når de produceres i kroppen (det endogene hormon). Melatonin er ikke et vitamin. Melatonin kosttilskud (eksogent hormon) er lavet syntetisk og alle produkter og styrker på det amerikanske marked er tilgængelige uden recept på apoteket, ernæring butikker, og andre detailbutikker.

Melatonin er mest almindeligt anvendt til:

 • bidrage til at reducere jetlag
 • Juster søvn cyklusser i blinde (ikke 24-timers søvn væknings forstyrrelse, eller ikke-24)
 • Treat Shift-Work søvnforstyrrelser i mennesker med vekslende arbejdsplaner
 • for generelle søvnløshed

Hvordan virker melatonin arbejde?

Naturlig melatonin er et meget fedtopløseligt hormon, der produceres i pinealkirtlen i hjernen. Det er syntetiseret fra aminosyrentryptophan og derefter frigives til blod og cerebrospinalvæske, krydser blod-hjerne barrieren. Det sender beskeder til melatonin receptor agonist i hjernen og andre områder af kroppen til at hjælpe med at kontrollere søvn og vågner cyklusser.

Er melatonin hjælpe dig med at sove? Når det tages som supplement, funktionen af melatonin er at efterligne virkningerne af det naturlige hormon. Døsighed forekommer generelt inden for 30 minutter efter indtagelse af melatonin. Men, tager melatonin lige før sengetid kan ikke være den bedste strategi for alle søvnforstyrrelser. Spørg din læge om den bedste metode til dosering melatonin. Melatonin virker ikke for alle.

Før du tager dette LægeMiddel

Brug ikke melatonin, hvis du er allergisk over for det.

Før du bruger melatonin, tale med din sundhedsplejerske. Du kan ikke være i stand til at bruge denne medicin, hvis du har visse medicinske tilstande, såsom:

 • Diabetes
 • Depression
 • en blødning eller blodpropper lidelse såsom hæmofili
 • indtagelse af en blodfortynder som warfarin
 • højt eller lavt blodtryk
 • epilepsi eller anden krampe lidelse
 • Hvis du bruger medicin til at forhindre afstødning af organtransplantation
 • en autoimmun tilstand
 • Brug af andre beroligende midler eller beroligende midler

Det vides ikke, om melatonin vil skade et ufødt barn. Brug ikke dette lægemiddel uden lægelig rådgivning, hvis du er gravid.

Høje doser af dette lægemiddel kan påvirke ægløsningen, hvilket gør det svært for dig at blive gravid.

Det vides ikke, om melatonin udskilles i modermælken, eller om det kan skade et ammende barn. Brug ikke dette lægemiddel uden lægelig rådgivning, hvis du ammer et barn.

Giv ikke nogen naturlægemidler/sundheds tilskud til et barn uden lægelig rådgivning.

Melatonin for SøvnForstyrrelser

Forskere har gennemført mange undersøgelser om melatonin kosttilskud til forskellige forhold. De fleste undersøgelser er blevet gennemført i søvnforstyrrelser, såsom jetlag, skifteholdsarbejde søvnforstyrrelser, forsinket søvn fase lidelse, og søvnløshed. Men, undersøgelser er ofte ikke i overensstemmelse med deres resultater og spørgsmål stadig om dens anvendelighed, dosering, længde af behandling og langsigtede sikkerhed for nogle søvn forhold.

Melatonin kan være effektiv for jetlag for mange mennesker, når der doseres på det rette tidspunkt. Melatonin effektivitet for søvnløshed kan lidt fremskynde mængden af tid til at falde i søvn, men kan ikke øge den samlede søvn tid. Melatonin synes at være sikkert for kortvarig brug (mindre end tre måneder).

Melatonin for jetlag:

 • Østgående: Hvis du rejser østpå, siger fra USA til Europa, tage melatonin efter mørkets fremtræden, 30 minutter før sengetid i den nye tidszone, eller hvis du er på flyet. Så tag den for de næste 4 nætter i den nye tidszone, efter mørkets fremtræden, 30 minutter før sengetid. Hvis døsig dagen efter melatonin brug, kan du prøve en lavere
Dosis.
 • Vestgående: Hvis du er på vej mod vest, for eksempel fra USA til Australien, en dosis er ikke nødvendig for din første rejse aften, men du derefter kan tage det for de næste 4 nætter i den nye tidszone, efter mørkets fremtræden, 30 minutter før sengetid. Melatonin kan ikke altid være nødvendigt for vestgående rejse.
 • Givet tilstrækkelig tid (normalt 3 til 5 dage), vil Jetlag normalt løse på egen hånd, men det er ikke altid optimal, når de rejser.

  Hvad sker der, hvis jeg glemmer en dosis melatonin?

  Hvis du glemmer at tage en dosis af melatonin, der er ingen grund til bekymring. Men, melatonin kan forringe din tænkning og reaktionstiden. Hvis du vil være kørsel eller gør nogen farlig aktivitet, springe din dosis som melatonin kan forårsage døsighed.

  Ellers skal du bruge den glemte dosis, så snart du kommer i tanke om det. Spring den glemte dosis over, hvis det er næsten tid til den næste planlagte dosis. Du må ikke bruge ekstra medicin eller fordoble din dosis til at indhente den glemte medicin.

  Kan du overdosis på melatonin?

  Melatonin menes at være meget sikker på kort sigt med en lav risiko for overdosering.

  Melatonin bivirkninger

  Nogle mennesker kan have bivirkninger fra melatonin, der kan omfatte:

  • døsighed i dagtimerne, svimmelhed, svaghed eller forvirring
  • livagtige drømme, mareridt
  • følelse deprimeret, ængstelig, irritabel
  • Hovedpine
  • tab af appetit, diarré, kvalme, mavesmerter
  • ændringer i blodtrykket
  • led-eller rygsmerter
  • forhøjet risiko for krampeanfald

  Melatonin og graviditet

  De fleste kosttilskud som melatonin er ikke blevet undersøgt hos gravide kvinder, under amning, eller hos børn. Rådfør dig med din læge, før du bruger noget kosttilskud, hvis du er gravid, ammer eller overvejer at bruge dette produkt hos et barn under 18 år.

  Melatonin LægemiddelinterAktioner

  Nogle vigtige lægemiddelinteraktioner kan forekomme med melatonin, selv om det er et kosttilskud:

  • Fluvoxamin (Luvox)-undgå med melatonin
  • Beroligende-type medicin-undgå med melatonin
  • Blodfortyndende medicin (antikoagulantia) såsom warfarin, heparin eller aspirin
  • Medicin mod diabetes; blodsukker kan stige med melatonin
  • Koffein
  • Nifedipin

  Andre lægemidler interaktioner findes. Spørg din læge, før du tager melatonin med medicin. Det er også vigtigt din apoteker skærm for lægemiddelinteraktioner med nye medikamenter, herunder OTC kosttilskud, naturmedicin, og vitaminer. Du må ikke stoppe med at bruge nogen form for medicin uden først at tale med din læge.