Onglyza

Hvad er denne medicin?

SAXAGLIPTIN er en oral diabetes medicin, der hjælper med at kontrollere blodsukkeret. Det virker ved at regulere de niveauer af insulin din krop producerer efter at have spist.

Saxagliptin er til personer med type 2-diabetes. Det er undertiden anvendes i kombination med andre diabetes medicin, men er ikke til behandling af type 1 diabetes.

Hvad skal jeg fortælle min sundhedsplejerske, før jeg tager denne medicin?

Du bør ikke bruge saxagliptin, hvis du nogensinde har haft en alvorlig allergisk reaktion over for saxagliptin, eller hvis du er i en tilstand af diabetisk Ketoacidose (ring til din læge for behandling med insulin).

For at sikre, at du sikkert kan tage saxagliptin, skal du fortælle det til lægen, hvis du har:

 • nyresygdom (eller hvis du er i dialyse);
 • pancreatitis
 • mod galdesten
 • høje triglycerider (en type fedt i blodet); Eller
 • en historie af alkoholisme.

FDA-graviditets kategori B. saxagliptin forventes ikke at være skadeligt for et ufødt barn. Fortæl det til lægen, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid under behandlingen.

Det vides ikke, om saxagliptin udskilles i modermælk, eller om det kan skade et ammende barn. Fortæl det til lægen, hvis du ammer et barn.

Saxagliptin bør ikke gives til et barn yngre end 18 år uden lægens råd.

Hvordan skal jeg tage denne medicin?

Tag saxagliptin nøjagtigt som ordineret af din læge. Følg alle anvisninger på din recept etiket. Din læge kan lejlighedsvis ændre din dosis for at sikre, at du får de bedste resultater. Tag ikke dette lægemiddel i større eller mindre mængder eller i længere tid end anbefalet.

Du kan tage dette lægemiddel med eller uden mad. Følg lægens anvisninger.

Du må ikke knuse, tygge eller brække en saxagliptin tablet. Sluge det hele.

Dit blodsukker skal kontrolleres ofte, og du kan få brug for andre blodprøver på din læges kontor.

Lavt blodsukker (hypoglykæmi) kan ske for alle, der har diabetes. Symptomer omfatter hovedpine, sult, svedtendens, bleg hud, irritabilitet, svimmelhed, følelse rystende, eller besvær med at koncentrere. Altid holde en kilde til sukker med dig, hvis du har lavt blodsukker. Sukker kilder omfatter frugtsaft, hård slik, kiks, rosiner, og ikke-kost soda. Vær sikker på din familie og nære venner ved, hvordan man kan hjælpe dig i en nødsituation.

Hvis du har svær hypoglykæmi og ikke kan spise eller drikke, skal du bruge en glukagon indsprøjtning. Din læge kan ordinere en glukagon akut indsprøjtning kit og fortælle dig, hvordan du bruger det.

Tjek dit blodsukker nøje i tider med stress, rejser, sygdom, kirurgi eller medicinsk nødsituation, energisk motion, eller hvis du drikker alkohol eller springe måltider. Disse ting kan påvirke din glukoseniveauer og din dosis behov kan også ændre sig. Du må ikke ændre din medicin dosis eller tidsplan uden din læges råd.

Din læge vil måske have, at du holder op med at tage saxagliptin i kort tid, hvis du bliver syg, har feber ellerinfektion, eller hvis du har opereret eller en medicinsk nødsituation.

Saxagliptin er kun en del af et komplet behandlingsprogram, der også omfatter kost, motion, vægtkontrol og muligvis andre medikamenter. Det er vigtigt at bruge dette lægemiddel regelmæssigt for at få mest gavn. Få din recept fyldt igen, før du løber tør for medicin helt.

Hvad hvis jeg glemmer en dosis?

Tag den glemte dosis, så snart du kommer i tanke om det. Hvis det næsten er tid til din næste dosis, skal du springe den glemte dosis over og tage medicinen på det næste regelmæssigt planlagte tidspunkt. Du må ikke tage ekstra medicin for at få den glemte dosis.

Hvad kan interagere med denne medicin?

Andre lægemidler kan øge eller mindske virkningen af saxagliptin på at sænke dit blodsukker. Fortæl din læge om al medicin, du bruger. Dette omfatter receptpligtig og over-the-counter medicin, vitaminer og naturlægemidler. Ikke alle mulige interaktioner er opført i denne medicin guide.

Hvad skal jeg se efter, mens jeg tager denne medicin?

Følg lægens anvisninger om eventuelle begrænsninger på mad, drikkevarer eller aktivitet.

Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

Få akutlæge hjælp, hvis du har nogen af disse tegn på en allergisk reaktion over for saxagliptin: nældefeber, en lilla eller rød hududslæt, der spreder sig og forårsager blærer og afskalning; åndedrætsbesvær; hævelse af ansigt, læber, tunge eller svælg.

Ring til din læge, hvis du har:

 • svære smerter i øvre mave spreder sig til din ryg, kvalme og opkastning, hurtig hjerterytme;
 • smerter eller brændende, når du tisse;
 • hævelser i hænder, ankler eller fødder; Eller
 • let blå mærker eller blødning.

Almindelige saxagliptin bivirkninger kan omfatte:

 • løbende eller tilstoppet næse, ondt i halsen, hoste; Eller
 • Hovedpine.

Hvor kan jeg beholde min medicin?

Opbevares ved stuetemperatur væk fra fugt og varme