Ovol

Hvad er denne medicin?

Simethicone tillader gas bobler i maven og tarmene til at komme sammen lettere, hvilket giver mulighed for lettere passage af gas. Simethicone bruges til at lindre smertefuldt pres forårsaget af overskydende gas i maven og tarmene. Simethicone er til brug i babyer, børn og voksne.

Simethicone kan også anvendes til formål, der ikke er anført i denne medicin guide.

Hvad skal jeg fortælle mine sundhedspersonale, før jeg tager denne medicin?

Du bør ikke bruge denne medicin, hvis du er allergisk over for simethicone.

Spørg en læge eller apoteket, hvis det er sikkert for dig at tage dette lægemiddel, hvis du er allergisk over for nogen medicin, eller hvis du har nogen form for alvorlig sygdom (især en, der påvirker din mave eller tarme).

Simethicone forventes ikke at skade et ufødt barn.

Det vides ikke, om simethicone udskilles i modermælk, eller om det kan skade et ammende barn. Brug ikke denne medicin uden lægelig rådgivning, hvis du ammer en baby.

Den flydende form kan indeholde fenylalanin. Tal med din læge, før du bruger denne form for simethicone, hvis du har fenylketonuri (PKU).

Hvordan skal jeg bruge dette lægemiddel?

Skal bruges nøjagtigt som anvist på etiketten, eller som foreskrevet af din læge. Må ikke anvendes i større eller mindre mængder eller længere end anbefalet. Tag ikke mere af denne medicin, end der er rettet. Simethicone virker bedst, hvis du tager det efter måltider og ved sengetid. Den simethicone tyggetablet skal tygges før indtagelse. Mål flydende medicin med en speciel dosis-måleske eller medicinbæger. Hvis du ikke har en dosis måleenhed, skal du spørge dit apotek om et. Simethicone flydende dråber kan blandes med vand, baby formel, eller andre væsker for at gøre synke lettere for et barn eller barn.

Børn bør aldrig gives mere end den anbefalede dosis af simethicone. Ring til din læge, hvis barnets gas symptomer ikke forbedres efter behandling med simethicone. Simethicone kan kun være en del af et komplet program for behandling, som også kan omfatte en særlig diæt eller øget motion. Det er meget vigtigt at følge kost og motion plan skabt til dig af din læge eller ernæring rådgiver. Du bør blive meget fortrolig med listen over fødevarer, du skal undgå at hjælpe med at kontrollere din tilstand.

Hvad hvis jeg glemmer en dosis?

Da simethicone anvendes på en efter behov, er det ikke sandsynligt, at du går glip af en dosis. Brug ikke mere af denne medicin, end der er rettet.

Hvad kan interagere med denne medicin?

Andre lægemidler kan interagere med simethicone, herunder receptpligtig og over-the-counter medicin, vitaminer og naturlægemidler. Fortæl hver af dine sundhedsudbydere om alle de lægemidler, du bruger nu, og eventuel medicin, du starter eller holder op med at bruge.

Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

Få akutlæge hjælp, hvis du har nogen af disse tegn på en allergisk reaktion: nældefeber; åndedrætsbesvær;hævelse af ansigt, læber, tunge eller svælg.

Dette er ikke en komplet liste over bivirkninger, og andre kan forekomme

Hvad skal jeg se efter, mens jeg bruger dette lægemiddel?

Spørg en læge eller apoteket, før du bruger anden mave medicin eller antacida. Simethicone er indeholdt i mange kombinationslægemidler. At tage visse produkter sammen kan få dig til at få for meget simethicone.

Hvor skal jeg opbevare denne medicin?

Opbevares ved stuetemperatur væk fra fugt, varme og lys. Lad ikke denne medicins væskeform fryse.