Patanol

Hvad er denne medicin?

OLOPATADIN er et antihistamin, der reducerer den naturlige kemiske histamin i kroppen. Histamin kan give symptomer på kløe eller våde øjne.

Olopatadin anvendes til behandling af okulære (Eye) symptomer på allergiske tilstande, såsom inflammation, kløe, vanding, og brændende.

Hvad skal jeg fortælle min sundhedsplejerske, før jeg tager denne medicin?

Du bør ikke bruge olopatadin, hvis du er allergisk over for olopatadin.
Før du bruger olopatadin, skal du fortælle det til lægen, hvis du har nogen form for infektion i øjet.

FDA graviditet kategori C. Denne medicin kan være skadeligt for et ufødt barn. Fortæl det til lægen, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid under behandlingen. Det vides ikke, om olopatadin udskilles i modermælk, eller om det kan skade et ammende barn. Brug ikke olopatadin uden at fortælle det til din læge, hvis du ammer et barn. Brug ikke denne medicin i et barn yngre end 3 år gammel uden råd fra en læge.

Hvordan skal jeg tage denne medicin?

Brug olopatadin nøjagtigt som ordineret af din læge. Brug ikke det i større mængder eller længere end anbefalet. Følg anvisningerne på din recept etiket.

Vask dine hænder, før du bruger Øjendråberne.
Sådan anvendes Øjendråberne:

VIP hovedet lidt tilbage og træk ned i det nedre øjenlåg for at skabe en lille lomme. Hold dråbe tælleren over øjet med spidsen nedad. Kig op og væk fra dråbe tælleren som du klemmer en dråbe, så Luk øjet.
Tryk forsigtigt din finger til indersiden hjørne af øjet (nær næsen) i ca 1 minut til at holde væsken fra afdrypning i din tåre kanal. Hvis du bruger mere end én dråbe i det samme øje, skal du vente ca. 5 minutter, før du lægger den næste dråbe.
Dråbespidsen må ikke berøre nogen overflade, herunder øjne eller hænder. Hvis pipetten bliver forurenet, kan det forårsage en infektion i øjet, hvilket kan føre til synstab eller alvorlige skader på øjet.
Brug ikke øjendråber, hvis væsken har ændret farver eller har partikler i det. Ring til din læge for en ny recept.

Hvad hvis jeg glemmer en dosis?

Tag den glemte dosis, så snart du kommer i tanke om det. Hvis det næsten er tid til din næste dosis, skal du springe den glemte dosis over og tage medicinen på det næste regelmæssigt planlagte tidspunkt. Du må ikke tage ekstra medicin for at få den glemte dosis.

Hvad kan interagere med denne medicin?

Der kan være andre lægemidler, der kan interagere med olopatadin. Fortæl din læge om alle dine recept og over-the-counter medicin, vitaminer, mineraler, naturlægemidler, og lægemidler ordineret af andre læger. Du må ikke starte en ny medicin uden at fortælle din læge.

Hvad skal jeg se efter, mens jeg tager denne medicin?

Brug ikke olopatadin, mens du er iført kontaktlinser. Olopatadin kan indeholde et konserveringsmiddel, der kan absorberes af bløde kontaktlinser. Vent mindst 10 minutter efter brug af olopatadin førsætte dine kontaktlinser i.
Undgå at bære kontaktlinser, mens dine øjne er røde eller irriterede.

Undgå at bruge andre øjen medikamenter, som ikke er ordineret af din læge.

Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

Få akutlæge hjælp, hvis du har nogen af disse tegn på en allergisk reaktion: nældefeber; åndedrætsbesvær; hævelse af ansigt, læber, tunge eller svælg. Stop med at bruge olopatadin og ringe til din læge på én gang, hvis du har alvorlig rødme, hævelse, brændende, stikkende, dræning, skorpedannelse, eller anden irritation, når du bruger øjendråber.
Mindre alvorlige bivirkninger kan omfatte:

  • let brændende, sviende, irritation, kløe, rødme, eller tørhed i øjnene;
  • sløret syn;
  • følelsen af, at der er noget i øjet;
  • oppustede øjenlåg;
  • tilstoppet eller løbende næse, hoste, ondt i halsen;
  • svaghed
  • rygsmerter;
  • Pine Eller
  • usædvanlig eller ubehagelig smag i munden.

Hvor kan jeg beholde min medicin?

Opbevar dråberne ved stuetemperatur væk fra varme og fugt. Hold flasken tæt tillukket, når den ikke er i brug.