Pro-wel®

Hvad er probiotika?

Probiotika er levende bakterier og gær, der er gavnlige for sundheden. De omtales ofte som "gode", "nyttige" eller "sunde" bakterier.
En ubalance i den naturlige bakterier eller gær i vores krop har været forbundet med en række betingelser, herunder forstoppelse, diarré, vægtøgning, hududslæt, gær infektioner, og en undertrykt immunsystem.
Probiotika kan indtages oralt i et forsøg på at genoprette en ubalance i den normale tarm eller urogenital flora. Probiotika er tilgængelige som kosttilskud eller indeholdt naturligt eller tilsættes fødevarer såsom yoghurt, sauerkraut, eller kefir.

Bruger

Der er udført tilstrækkelige kliniske forsøg for at gøre det muligt at gennemføre metaanalyser for flere kliniske tilstande. Der findes dokumentation for at støtte brugen af probiotika i bakteriel vaginose, diarré (akut infektiøs, antibiotikum-associerede, og persistente), irritabel tyktarm (IBS), nekrotiserende enterocolitis hos nyfødte, og ventilator-associeret pneumoni. Meta-analyser har vist ingen effekt af probiotika i Crohns sygdom, eksem, pancreatitis, colitis ulcerosa, eller hos patienter i intensiv behandling.

Dosering

Daglig indtagelse af orale probiotiske præparater er sædvanlig praksis, selv om nogle forsøg har brugt to gange ugentlig dosering. Præparations styrken måles almindeligvis som kolonidannende enheder pr. kapsel.

Kontraindikationer

Brugen af probiotika er ikke tilrådes hos patienter med risiko for opportunistiske infektioner og hos dem med dårligt beskadiget GI skrifter.

Graviditet/amning

Information om sikkerhed og virkning af specifikke præparater under graviditet og amning mangler. Forsøg med at undersøge probiotika er blevet udført på gravide kvinder uden åbenlyse problemer.

Interaktioner

Ingen veldokumenteret.