Pulmicort

Hvad er budesonid inhalation?

Budesonid er et kortikosteroid, der forhindrer frigivelse af stoffer i kroppen, der forårsager inflammation.

Budesonid inhalation anvendes til at forebygge astmaanfald hos voksne og børn, som er mindst 6 år gamle.

Budesonid inhalation kan også anvendes til formål, der ikke er anført i denne medicin guide.

Vigtige oplysninger

Brug ikke budesonid inhalation til at behandle et astmaanfald, der allerede er påbegyndt. Budesonid inhalation er ikke en rednings medicin. Det vil ikke arbejde hurtigt nok til at behandle et astmaanfald. Brug kun et hurtigt virkende inhalationsmedicin til at behandle et astmaanfald.

Du må ikke bruge dette lægemiddel, hvis du har en alvorlig allergi over for mælkeproteiner.

Kontakt din læge, hvis dine astmasymptomer ikke forbedres efter brug af budesonid inhalation i 2 uger.

Ring til din læge med det samme, hvis du tror, nogen af dine astmamedicin ikke fungerer så godt som sædvanlig. Et øget behov for medicin kunne være et tidligt tegn på et alvorligt astmaanfald.

Din dosis af budesonid inhalation kan ændre sig, hvis du har kirurgi, er syge, er under stress, eller har for nylig haft et astmaanfald. Tal med din læge, hvis nogen af dine astmamedicin ikke synes at arbejde så godt i behandling eller forebyggelse af astmaanfald.

Hvis du også bruge en mundtlig steroid medicin, ikke stoppe med at bruge steroid pludseligt eller du kan have ubehagelige abstinenssymptomer. Tal med din læge om at tage mindre og mindre af steroid, før du stopper helt.

Før du tager dette lægemiddel

Du må ikke bruge budesonid inhalation, hvis du er allergisk over for budesonid, eller hvis:

 • du har en alvorlig allergi over for mælkeproteiner; Eller

 • du har et astmaanfald.

For at sikre, at budesonid inhalation er sikkert for dig, skal du fortælle det til lægen, hvis du har:

 • leversygdom;

 • osteoporose eller lav knoglemineraltæthed;

 • glaukom, grå stær, eller herpes infektion i øjnene;

 • enhver form for infektion forårsaget af bakterier, svamp, virus, eller parasit;

 • fødevare-eller narkotika allergi;

 • en tuberkulose historie Eller

 • Hvis du er fejlernærede, hvis du ryger, eller hvis du går gennem overgangsalderen.

Langvarig brug af steroider kan føre til knogletab (osteoporose), især hvis du ryger, hvis du ikke motionerer, hvis du ikke får nok d-vitamin eller calcium i din kost, eller hvis du har en familie historie af osteoporose.

Budesonid inhalation forventes ikke at være skadeligt for et ufødt barn. Fortæl det til lægen, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid.

Budesonid inhalation kan gå over i modermælken og kan skade et ammende barn. Fortæl det til lægen, hvis du ammer et barn.

Budesonid inhalation kan påvirke væksten hos børn. Fortæl det til din læge, hvis dit barn ikke vokser med normal hastighed, mens du bruger dette lægemiddel.

Budesonid inhalation er ikkegodkendt til brug af alle, der er yngre end 6 år gamle.

Hvordan skal jeg bruge budesonid inhalation?

Brug budesonid inhalation nøjagtigt, som det var ordineret til dig. Følg alle anvisninger på din recept etiket. Din læge kan lejlighedsvis ændre din dosis for at sikre, at du får de bedste resultater. Brug ikke dette lægemiddel i større eller mindre mængder eller længere end anbefalet.

Budesonid inhalation er ikke en rednings medicin. Det vil ikke arbejde hurtigt nok til at behandle et astmaanfald. Brug kun et hurtigt virkende inhalations middel til et astmaanfald.

Denne medicin kommer med en medicin guide til sikker og effektiv brug, og anvisninger for priming og rengøring af inhalatoren. Følg disse anvisninger omhyggeligt. Spørg din læge eller apoteket, hvis du har spørgsmål.

Brug kun den inhalator, der følger med din medicin. Anbring ikke budesonid inhalations Flexhaler enheden i vand, eller prøv at skille den ad.

Skyl altid munden med vand, når du har brugt dette lægemiddel, for at forhindre trøske (en svampeinfektion i munden eller svælget). Hvis du bruger en nebulizer med en ansigtsmaske, vask maskeområdet af dit ansigt efter hver brug.

Mens du bruger budesonid inhalation, kan din læge være nødt til at tjekke din vision og knoglemineraltæthed.

Ved hjælp af et steroid kan svække dit immunforsvar. Dette kan gøre det lettere for dig at blive syg fra at være omkring andre, der er syge.

Din dosis behov kan ændre sig, hvis du har opereret, er syg, er under stress, eller har for nylig haft et astmaanfald. Du må ikke ændre din medicin dosis eller tidsplan uden din læges råd.

Ring til din læge, hvis dine symptomer ikke forbedres efter den første uge af behandlingen, eller hvis du tror, din astmamedicin ikke fungerer så godt. Hvis du bruger en peak flowmeter derhjemme, Fortæl din læge, hvis dine tal er lavere end normalt.

Astma er normalt behandles med en kombination af lægemidler. Brug al medicin som anvist af din læge. Læs medicin vejledning eller patientvejledning, der følger med hver medicin. Du må ikke ændre dine doser eller medicinerings skema uden din læges råd.

Opbevares ved stuetemperatur, væk fra fugt, lys og varme. Hold dækslet på inhalatorens enhed, mens du ikke er i brug.

Opbevar budesonid inhalation Respules oprejst i folie kuverten. Når du er klar til at bruge medicinen, fjerne en ampul og sætte strimlen tilbage i kuverten. Når du har åbnet en konvolut, skal du bruge ampullerne inden for 2 uger.

Budesonid inhalations Flexhaler enheden har en dosistæller, der viser, hvor mange doser der er tilbage i Dosistælleren ser muligvis ikke ud til at bevæge sig, før der er anvendt ca. 5 doser. Brug ikke en ekstra dosis, bare fordi Flexhaler indikatoren ikke er flyttet til et lavere tal efter kun én anvendelse.

Hvad sker der, hvis jeg glemmer en dosis?

Brug den glemte dosis, så snart du kommer i tanke om det. Spring den glemte dosis over, hvis det er næsten tid til den næste planlagte dosis.Brug ikke ekstra medicin til at indhente den glemte dosis.

Hvad skal jeg undgå, når du tager budesonid inhalation?

Undgå at få dette lægemiddel i øjnene.

Undgå at være i nærheden af mennesker, der er syge eller har infektioner. Ring til din læge for forebyggende behandling, hvis du er udsat for skoldkopper eller mæslinger. Disse tilstande kan være alvorlige eller endda fatale hos mennesker, der bruger budesonid inhalation.

Budesonid inhalations bivirkninger

Få akutlæge hjælp, hvis du har tegn på en allergisk reaktion over for budesonid indånding: nældefeber, udslæt, svær kløe; brystsmerter, vejrtrækningsbesvær, følelse af angst; hævelse af ansigt, læber, tunge eller svælg.

Ring til din læge, hvis du har:

 • forværring af Astmasymptomerne;

 • hvæsen, kvælning, eller andre vejrtrækningsproblemer efter brug af denne medicin;

 • hvide pletter eller sår inde i munden eller på læberne;

 • synsskarphed, synsforstyrrelser i øjet, øjensmerter eller-hævelse eller se glorier omkring lys;

 • tegn på infektion-feber, kulderystelser, smerter i kroppen, ørepine, kvalme, opkastning; Eller

 • tegn på lav binyrehormoner-forværring træthed eller muskelsvaghed, følelse svimmelhed, kvalme, opkastning.

Almindelige budesonid-inhalations bivirkninger kan omfatte:

 • løbende eller tilstoppet næse, nysen;

 • røde, kløende og rindende øjne;

 • feber, ondt i halsen, hoste;

 • kvalme, opkastning, diarré, mavesmerter, tab af appetit;

 • Nosebleed Eller

 • hovedpine, rygsmerter.

Dette er ikke en komplet liste over bivirkninger, og andre kan forekomme. Ring til din læge for lægehjælp om bivirkninger.

Hvilke andre stoffer vil påvirke budesonid inhalation?

Fortæl din læge om alle dine nuværende lægemidler og alle du starter eller stopper med at bruge, især:

 • andre steroid medicin (fluticasonfuroat, prednison, dexamethason, methylprednisolon, og andre);

 • et antibiotikum eller svampedræbende medicin (såsom ketoconazol, voriconazol, og andre);

 • antiviralt lægemiddel til behandling af hepatitis C eller hiv/aids;

 • beslaglæggelse medicin; Eller

 • lægemidler, der svækker immunsystemet, såsom kræftmedicin, steroider, og medicin for at forhindre organtransplantation afstødning.

Denne liste er ikke fuldført. Andre lægemidler kan interagere med budesonid inhalation, herunder receptpligtig og over-the-counter medicin, vitaminer og naturlægemidler. Ikke alle mulige interaktioner er opført i denne medicin guide.