Rhinocort

Hvad er denne medicin?

BUDESONID er en næsespray, der indeholder budesonid, et kortikosteroid. Det forhindrer frigivelse af stoffer i kroppen, der forårsager inflammation. Budesonid anvendes til behandling af nasal symptomer såsom overbelastning, nysen, og løbende næse forårsaget af sæsonmæssige eller året rundt allergi. Budesonid bruges også til at holde næsepolypper i at komme tilbage efter operation for at fjerne dem. Budesonid kan også anvendes til andre formål end dem, der er anført i denne medicin guide.

Hvad skal jeg fortælle min sundhedsplejerske, før jeg tager denne medicin?

Du bør ikke bruge denne budesonid, hvis du er allergisk over for budesonid.

Før du bruger budesonid, skal du fortælle det til lægen, hvis du har været syg eller har haft en infektion af nogen art. Du vil muligvis ikke være i stand til at bruge budesonid, før du er godt.

Fortæl også din læge, hvis du er allergisk over for eventuelle lægemidler, eller hvis du har:

 • leversygdom;
 • Glaukom eller grå stær;
 • herpes simplex virus af dine øjne;
 • tuberkulose eller anden infektion eller sygdom
 • sår eller sår inde i næsen; Eller
 • Hvis du for nylig har haft skade på eller operation på næsen.

FDA graviditet kategori B. budesonid forventes ikke at være skadeligt for et ufødt barn. Fortæl det til lægen, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid under behandlingen. Det vides ikke, om budesonid udskilles i modermælken, eller om det kan skade et ammende barn. Brug ikke budesonid uden at fortælle det til lægen, hvis du ammer et barn.

Hvordan skal jeg bruge dette lægemiddel?

Brug budesonid nøjagtigt, som det var ordineret til dig. Brug ikke medicinen i større mængder, eller brug den i længere tid end anbefalet af din læge. Følg anvisningerne på din recept etiket.

Budesonid leveres med patient instruktioner for sikker og effektiv brug. Følg disse anvisninger omhyggeligt. Spørg din læge eller apoteket, hvis du har spørgsmål.

Den sædvanlige dosis af budesonid er 1 til 4 pust i hvert næsebor én gang om dagen. Følg lægens anvisninger.

Før du bruger Sprayen for første gang, skal du Prime sprøjtepumpen. Ryst medicinen godt og spray 8 test sprays i luften og væk fra dit ansigt. Spray, indtil der vises en fin tåge. Prime spray pumpen hver gang du ikke har brugt din næsespray i mere end 2 dage. Hvis der er gået mere end 2 uger, skyl applikatoren og Prime med 2 test sprays.

Ryst medicin flasken godt lige før hver brug. Det kan tage op til 2 uger at bruge dette lægemiddel, før symptomerne forbedres. For de bedste resultater, fortsætte med at bruge medicin som anvist. Tal med din læge, hvis dine symptomer ikke forbedres efter en uges behandling.

For at være sikker på budesonid ikke forårsager skadelige virkninger på din næse eller bihuler, din læge vil måske tjekke dine fremskridt på regelmæssig basis. Gå ikke glip af nogen planlagte besøg hos din læge.

Opbevar budesonid i opretstående stilling ved stuetemperatur, væk fra fugt ogVarme.

Smid medicinen væk efter du har brugt 120 sprays, selv om der stadig er medicin tilbage i flasken.

Hvad hvis jeg glemmer en dosis?

Brug medicinen, så snart du kommer i tanke om det. Hvis det næsten er tid til næste dosis, skal du springe den glemte dosis over og vente til den næste regelmæssigt planlagte dosis. Brug ikke ekstra medicin til at indhente den glemte dosis.

Hvad kan interagere med denne medicin?

Før du bruger budesonid, skal du fortælle det til lægen, hvis du bruger et af følgende lægemidler:

 • HIV/AIDS medicin såsom nelfinavir (VIRACEPT) eller ritonavir (Norvir);
 • et antibiotikum som clarithromycin (Biaxin), erythromycin (E.E.S., E-Mycin,-tab, Erythrocin), Troleandomycin (Tao);
 • en svampedræbende medicin såsom itraconazol (Sporanox) eller ketoconazol (Nizoral);
 • et SSRI-antidepressivt middel såsom fluoxetin (Prozac), fluvoxamin (Luvox) eller paroxetin (Paxil); Eller
 • et tricyklisk antidepressivum såsom amitriptylin (Elavil, Etrafon), amoxapin (stigende), clomipramin (Anafranil), desipramin (Norpramin), doxepin (Sinequan), imipramin (Janimine, Tofranil), nortriptylin (Pamelor), protriptyline (Vivactil), eller trimipramine (Surmontil).

Denne liste er ikke komplet, og her kan være andre lægemidler, der kan interagere med budesonid. Fortæl din læge om alle de receptpligtige og over-the-counter medicin du bruger. Dette omfatter vitaminer, mineraler, naturlægemidler, og lægemidler ordineret af andre læger. Du må ikke begynde at bruge en ny medicin uden at fortælle det til din læge.

Hvad skal jeg se efter, mens jeg bruger dette lægemiddel?

For at være sikker på budesonid ikke forårsager skadelige virkninger på din næse eller bihuler, din læge vil måske tjekke dine fremskridt på regelmæssig basis. Gå ikke glip af nogen planlagte besøg hos din læge.

Budesonid kan sænke blodlegemerne, der hjælper din krop med at bekæmpe infektioner. Undgå at være i nærheden af mennesker, der er syge eller har infektioner. Ring til din læge for forebyggende behandling, hvis du er udsat for skoldkopper eller mæslinger. Disse tilstande kan være alvorlige eller endda fatale hos mennesker, der bruger budesonid.

Undgå at få budesonid i øjnene. Hvis det sker, skal du skylle med vand og ringe til din læge.

Steroid medicin kan påvirke væksten hos børn. Tal med din læge, hvis du mener, at dit barn ikke vokser med normal hastighed, mens du bruger budesonid.

Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

Få akutlæge hjælp, hvis du har nogle af disse tegn på en allergisk reaktion over for budesonid: nældefeber; åndedrætsbesvær; hævelse af ansigt, læber, tunge eller svælg. Ring til din læge, hvis du har nogen af disse alvorlige bivirkninger:

 • svær eller vedvarende næseblod;
 • sår i næsen, som ikke vil helbrede;
 • hvæsende vejrtrækning, åndedrætsbesvær;
 • synsproblemer; Eller
 • feber, kuldegysninger, Body ømhed, influenzasymptomer.

Mindre alvorlige budesonid bivirkninger kan omfatte:

 • tør eller ondt i halsen, hoste;
 • irritation hos
næsen;
 • smerter, hævelse, brændende fornemmelse, kløe eller irritation i halsen;
 • sår eller hvide pletter i eller omkring næsen.
 • Dette er ikke en komplet liste over bivirkninger, og andre kan forekomme. Ring til din læge for lægehjælp om bivirkninger. Du kan indberette bivirkninger til FDA på 1-800-FDA-1088.