Synalar

Fluocinolone Cream anvendes til:

Lindre kløe og betændelse i huden. Det kan også bruges til andre tilstande, som din læge har fastlagt.

Fluocinolone creme er et aktuelt kortikosteroid. Præcis hvordan det virker er ukendt.

Brug ikke fluocinolone creme, hvis:

 • du er allergisk over for nogen ingrediens i fluocinolone Cream

Kontakt din læge eller sundhedspleje udbyder med det samme, hvis noget af dette gælder for dig.

Før du bruger fluocinolone Cream:

Nogle medicinske tilstande kan interagere med fluocinolone fløde. Fortæl det til lægen eller på apoteket, hvis du har medicinske tilstande, især hvis noget af følgende gælder for dig:

 • Hvis du er gravid, planlægger at blive gravid eller ammer, skal du
 • Hvis du tager receptpligtig eller ikke-receptpligtig medicin, drogetilberedning eller kosttilskud
 • Hvis du har allergi over for lægemidler, fødevarer eller andre stoffer
 • Hvis du har mæslinger, skoldkopper eller tuberkulose
 • Hvis du har hærdning eller udtynding af huden eller en hudinfektion
 • Hvis du for nylig er blevet vaccineret, eller hvis du har haft en positiv tuberkulintest

Nogle lægemidler kan INTERAGERE med fluocinolone creme. Fordi lidt, om nogen, af fluocinolone creme optages i blodet, risikoen for det interagere med en anden medicin er lav.

Spørg din sundhedspleje udbyder, hvis fluocinolone fløde kan interagere med andre lægemidler, som du tager. Spørg din læge, før du starter, stopper eller ændrer dosis af nogen form for medicin.

Sådan bruges fluocinolone Cream:

Brug fluocinolone creme som anvist af din læge. Kontroller etiketten på medicinen for at få nøjagtige doseringsanvisninger.

 • Fluocinolone Cream er kun til udvortes brug.
 • Påfør en lille mængde medicin på det angrebne område. Gnid forsigtigt medicinen ind, indtil den er jævnt fordelt. Vask dine hænder efter påføring af fluocinolone creme, medmindre dine hænder er en del af det behandlede område.
 • Hvis fluocinolone fløde er anvendt på en behåret hjemmeside, håret skal være en del for at tillade medicin direkte kontakt med huden.
 • Må ikke forbinding eller wrap det berørte område, medmindre anvist andet af din læge.
 • Hvis du glemmer en dosis fluocinolone creme, så brug den så hurtigt som muligt. Hvis det næsten er tid til din næste dosis, skal du springe den glemte dosis over og gå tilbage til din almindelige doseringsplan. Brug ikke 2 doser på én gang.

Spørg din sundhedspleje udbyder eventuelle spørgsmål, du måtte have om, hvordan du bruger fluocinolone fløde.

Vigtige sikkerhedsoplysninger:

 • Undgå kontakt med øjnene. I tilfælde af kontakt, vask straks øjnene med vand.
 • Hvis fluocinolone creme blev ordineret til at behandle ble område af et barn, undgå at bruge tætsiddende bleer eller plastik bukser.
 • Fluocinolone creme har et kortikosteroid i det. Før du starter en ny medicin, skal du kontrollere etiketten for at se, om det har et kortikosteroid i det også. Hvis der
Hvis du ikke er sikker, skal du kontakte din læge eller apoteket.
 • Brug ikke mere end den anbefalede dosis eller brug i længere tid end ordineret uden at tjekke med din læge.
 • Brug ikke fluocinolone creme til andre forhold end den, som det blev ordineret til.
 • Tal med din læge, før du får nogen vaccine, mens du bruger fluocinolone creme.
 • Kortikosteroider kan påvirke vækstrate hos børn og teenagere i nogle tilfælde. De kan have behov for regelmæssig vækst kontrol, mens de bruger fluocinolone fløde.
 • GRAVIDITET og AMNING: Hvis du bliver gravid, skal du kontakte din læge. Du bliver nødt til at diskutere fordele og risici ved at bruge fluocinolone creme, mens du er gravid. Det vides ikke, om dette lægemiddel findes i modermælk. Hvis du er eller vil blive amme, mens du bruger fluocinolone creme, skal du kontakte din læge. Diskuter alle mulige risici for din baby.
 • Mulige bivirkninger af fluocinolone Cream:

  Alle lægemidler kan give bivirkninger, men mange mennesker har ingen, eller mindre, bivirkninger. Spørg din læge, hvis nogen af disse mest almindelige bivirkninger vedvarer eller bliver generende:

  Tørhed Kløe.

  Søg lægehjælp med det samme, hvis nogen af disse alvorlige bivirkninger forekommer:

  Alvorlige allergiske reaktioner (udslæt; nældefeber; kløe; vejrtrækningsbesvær, trykken i brystet, hævelse af munden, ansigt, læber eller tunge); acne-lignende udslæt; overdreven hårvækst; betændte hårsække; betændelse omkring munden; irritation, brændende, rødme eller hævelse, der ikke er til stede, før du bruger fluocinolone creme; udtynding, blødgøring eller misfarvning af huden.

  Dette er ikke en komplet liste over alle de bivirkninger, der kan forekomme.

  Generelle oplysninger:

  • Hvis du har spørgsmål om fluocinolone creme, skal du tale med din læge, apotek eller anden sundhedsplejerske.
  • Fluocinolone fløde skal kun anvendes af patienten, for hvem det er ordineret. Må ikke dele det med andre mennesker.
  • Hvis dine symptomer ikke forbedres, eller hvis de bliver værre, skal du kontakte din læge.
  • Spørg på apoteket, hvordan du skal bortskaffe ubrugt medicin.

  Disse oplysninger bør ikke anvendes til at afgøre, om der skal tages fluocinolone creme eller anden medicin. Kun din sundhedspleje udbyder har viden og uddannelse til at afgøre, hvilke lægemidler er rigtige for dig. Disse oplysninger støtter ikke nogen medicin som sikker, effektiv eller godkendt til behandling af en patient eller helbredstilstand. Dette er kun en kort sammenfatning af generelle oplysninger om fluocinolone Cream. Det omfatter ikke alle oplysninger om de mulige anvendelser, retninger, advarsler, forholdsregler, interaktioner, skadelige virkninger, eller risici, der kan gælde for fluocinolone fløde. Disse oplysninger er ikke specifik lægelig rådgivning og erstatter ikke oplysninger, som du modtager fra din sundhedspleje udbyder. Duskal tale med din sundhedsplejerske for fuldstændige oplysninger om de risici og fordele ved at bruge fluocinolone fløde.

  Korrekt opbevaring af fluocinolone Cream:

  Opbevar fluocinolone fløde ved stuetemperatur, mellem 59 og 86 grader F (15 og 30 grader C). Opbevares adskilt fra varme, fugt og lys. Undgå temperaturer over 104 grader F (40 grader C). Må ikke nedfryses. Må ikke opbevares i badeværelset. Hold fluocinolone creme utilgængeligt for børn og væk fra kæledyr.