Xalatan

Hvad er denne medicin?

LATANOPROST reducerer trykket i øjet ved at øge mængden af væske, der dræner fra øjet.

Latanoprost (for øjnene) bruges til at behandle visse typer af glaukom og andre årsager til højt tryk inde i øjet.

Hvad skal jeg fortælle min sundhedsplejerske, før jeg tager denne medicin?

For at sikre, at du trygt kan bruge Latanoprost, Fortæl din læge, hvis du har hævelse eller infektion i øjet.

Latanoprost kan forårsage en gradvis ændring i farven på dine øjne eller øjenlåg og vipper, samt øget vækst eller tykkelse af dine øjenvipper. Disse farveændringer, som regel en stigning i brunt pigment, forekomme langsomt, og du kan ikke mærke til dem i måneder eller år. Farveændringer kan være permanent, selv efter din behandling slutter, og kan kun forekomme i det øje, der behandles. Dette kan resultere i en kosmetisk forskel i øjet eller øjenvipper farve fra det ene øje til det andet.

FDA graviditet kategori C. Det vides ikke, om Latanoprost vil skade et ufødt barn. Fortæl din læge, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid, mens du bruger denne medicin. Det vides ikke, om Latanoprost udskilles i modermælken, eller hvis det kunne skade en ammende baby. Brug ikke Latanoprost uden at fortælle din læge, hvis du ammer en baby.

Hvordan skal jeg tage denne medicin?

Brug ikke Latanoprost mens du bærer kontaktlinser. Denne medicin kan indeholde et konserveringsmiddel, der kan misfarve bløde kontaktlinser. Vent mindst 15 minutter efter brug Latanoprost før du sætter din kontaktlinser i.

Brug Latanoprost nøjagtigt som din læge har ordineret. Må ikke anvendes i større eller mindre mængder eller længere end anbefalet. Følg anvisningerne på din recept etiket.

Vask dine hænder, før du bruger Latanoprost øjendråber.

Sådan anvendes Øjendråberne:

VIP hovedet lidt tilbage og træk ned i det nedre øjenlåg for at skabe en lille lomme. Hold pipetten over øjet med spidsen nedad. Kig op og væk fra dråbe tælleren som du klemmer en dråbe, så Luk øjet.
Brug kun det antal dråber, som din læge har ordineret.
Tryk forsigtigt din finger til indersiden hjørne af øjet (nær næsen) i ca 1 minut til at holde væsken fra afdrypning i din tåre kanal.
Hvis du bruger mere end én dråbe i det samme øje, skal du vente ca. 5 minutter, før du lægger den næste dråbe.
Vent mindst 10 minutter, før du bruger andre øjendråber, som din læge har ordineret.
Lad ikke spidsen af Latanoprost dropper til at røre enhver overflade, herunder dine øjne eller hænder. Hvis pipetten bliver forurenet, kan det forårsage en infektion i øjet, hvilket kan føre til synstab eller alvorlige skader på øjet. Fortæl det straks til din læge, hvis du har øjenskader eller infektion, eller hvis du har brug for at få nogen form for kirurgi, især øjenkirurgi. Brug ikke øjendråber, hvis væsken skifter farve eller har partikler i den.

Opbevar en uåbnet flaske Latanoprost Eyedråber i køleskab. Når du har åbnet og begyndt at bruge dråberne, kan du opbevare dem ved stuetemperatur, væk fra fugt, varme og lys. Hold flasken tæt tillukket, når den ikke er i brug.

Brug ikke Latanoprost øjendråber, hvis det har været længere end 6 uger siden du først åbnede flasken. Hvis du stadig nødt til at bruge medicin, ringe til din læge for en ny recept.

Hvad hvis jeg glemmer en dosis?

Tag den glemte dosis, så snart du kommer i tanke om det. Spring den glemte dosis over, hvis det er næsten tid til den næste planlagte dosis. Du må ikke tage ekstra medicin for at få den glemte dosis.

Hvad skal jeg se efter, mens jeg tager denne medicin?

Undgå at bruge for meget af Latanoprost, som rent faktisk kan gøre det mindre effektivt til at sænke trykket inde i øjet.

Brug ikke andre øjen medikamenter, medmindre din læge siger det til dig.

Hvilke bivirkninger kan jeg se fra denne medicin?

Få akutlæge hjælp, hvis du har nogen af disse tegn på en allergisk reaktion over for Latanoprost: nældefeber; åndedrætsbesvær; hævelse af ansigt, læber, tunge eller svælg. Stoppe med at bruge Latanoprost og ringe til din læge på én gang, hvis du har nogen af disse alvorlige bivirkninger:

 • rødme, hævelse, kløe eller smerter i eller omkring øjet;
 • siver eller udflåd fra øjet;
 • øget følsomhed over for lys;
 • synsændringer; Eller
 • Brystsmerter.

Mindre alvorlige Latanoprost bivirkninger kan omfatte:

 • forkølelsessymptomer såsom tilstoppet næse, nysen, ondt i halsen;
 • hovedpine, svimmelhed;
 • mildt ubehag i øjet;
 • sløret syn;
 • følelse som noget er i øjet;
 • tørre eller rindende øjne; Eller
 • brændende øjne efter brug af dråberne.

Hvad kan interagere med denne medicin?

Der kan være andre lægemidler, der kan interagere med Latanoprost. Fortæl din læge om al medicin, du bruger. Dette omfatter recept, over-the-counter, vitamin, og naturlægemidler. Du må ikke starte en ny medicin uden at fortælle din læge.

Hvor kan jeg beholde min medicin?

Opbevares ved stuetemperatur væk fra fugt og varme.